Във връзка със 150-тата годишнина от обесването на Васил Левски, в нашето училище се проведе един от 150-те урока за Апостола, по инициатива на СУ “Васил Левски” гр. Карлово.
За второкласниците, седмицата посветена на Левски премина под надслов „150 години безсмъртие“. В часа по изобразително изкуство учениците рисуваха сцени от живота на Левски и негови портрети. Направиха емблема с лика на Апостола, с която се закичиха в деня на урока. Всички ученици изработиха лапбук, в който включиха кратки текстове за живота и делото му; изрязаха, подредиха и залепиха негов портрет, имената и годината на обесване.
Урокът започна с песента „Кажи ми горо“ в изпълнение на второкласниците. Учениците представиха презентация „По стъпките на Апостола“. С желание научиха и рецитираха стихотворения за Левски. Двама от тях подготвиха и прочетоха пред всички „Велики мисли на Апостола“ и споделени случки от живота му. Урокът завърши с изпълнението на „Песен за Апостола“.
Подготовката и урокът преминаха с голямо вълнение и положителни емоции за учениците и засили чувство на гордост и родолюбие у тях.

No Comments

x