На 22 април светът отбелязва един от най-големите нерелигиозни празници – Деня на Земята, в който обръщаме внимание на опазването на природата на планетата и на по-природосъобразния начин на живот.
Учениците от НУ “Васил Левски” също показаха своята съпричастност като изработиха табла, които изложиха пред класните си стаи.
В часа по Английски език 4 “А” и 4 “Б” клас представиха своите проекти и презентации на тема Save the World Project.
Нашите първокласници вече могат да четат и пишат.
И двата първи класа показаха своите знания и умения в открити уроци.
По Национална програма “Иновации в действи” НУ “Васил Левски” посети иновативно училище в град Бяла – НУ “П. Р. Славейков”.
По стара българска традиция бяха посрещнати с пита и сол, след което състави включени в НП ” Заедно в изкуството и спорта” ги поздравиха с кратка музикално-танцова програма. Домакините представиха интерактивен урок по дигитална математика по време, на който учениците показах придобитите знания и дигитални умения.
Директорът на НУ ” Васил Левски” г-жа Антоанета Стоянова представи презентация свързана с историята и развитието на училището.
Към програмата на посещението беше предвидено запознаване със забележителностите на град Бяла.
За 13та поредна година инициативата ” Походът на книгата” събира известни български личности, които четат своите любими книги на децата из цялата страна.
НУ ” Васил Левски ” също се включи в тази инициатива. Наши гости бяха писателката Снежана Желязкова и капитана на ПФК Лудогорец Антон Недялков.
Писателката чете любими свои приказки и стихотворения на децата от първи и втори клас . Най-активните деца получиха подаръци- разкази на писателката, а на училищната библиотека дари три свои книги.
Капитанът на ПФК Лудогорец прочете приказки с поука на учениците от трети и четвърти клас. След това децата имаха възможност да му зададат въпроси свързани с неговия живот и футбола. Всички получиха подаръци, автографи и възможност да се снимат с футболиста .
Във връзка с 22 април “Ден на Земята” и седмицата посветена на това, учениците от 3 “A” и 3 “Б” клас беседваха по темата за опазване на природата с г- жа Светла Миланова. Съвместно с членовете на клуб на пенсионера се включиха в почистването на градския парк. Представители на Община Лозница – г- н С. Шукри – кмет на общината и г-жа Д. Савова благодариха за участието и осигуриха почерпка за учениците.
Учениците от 3 и 4 клас, участваха в турнир по футбол, организиран от Областта администрация Разград и ФК Лудогорец. Вълненията и емоциите бяха страхотни. Заслужено отбора получи награда футболна топка, медал за участие и магнитни изобразяващи картата на България и Левски.
Световен ден на водата се отбелязва ежегодно на 22 март. Целта на деня е да привлече вниманието на обществеността към проблема на достъпът на хората до чиста питейна вода, към значимостта на опазването и съхраняването на запасите от прясна вода и защита на водните ресурси.
Днес учениците от 3 “Б” клас изпълниха забавни задачи свързани с водното богатство на България и проведе интересни и вълнуващи опити с качеството и свойствата на водата.
Учениците от 4 “А” клас нарисуваха рисунки свързани с темата и ги изложиха пред класната си стая, за да покажат и напомнят на своите съученици и учители колко значима и важна е за нас водата.
На 20 март се отбелязва “Международния ден на приказката”.
Учениците в клуб “Родна реч” на Севдалина Хинкова го отбелязаха с посещение на училищната библиотека. Прочетоха приказката ” На сватба” на Ран Босилек и разсъждаваха върху характера и постъпките на героите.
Първокласниците си избраха книги с приказки, които вече могат и сами да прочетат.
Учениците от НУ “Васил Левски” взеха участие в конкурс-рецитала “Моят Трети март” по инициатива на сдружението “Събуди Лозница”
Вълнуващото изпълнение на учениците от 3″А” клас ги класира на първо място.
Всички участвали ученици в конкурс-рецитала получиха грамоти и лакомства, а първенците получиха награди за класа (2 топки – волейболна и футболна ) и почерпка- торта с тяхна снимка.
Бинарен урок по Родинознание и Занимания по интереси “Цвете за мама” проведоха учителите Севдалина Хинкова и Анифе Въчева в 1 “А” клас .
В този учебен час учениците обобщиха знанията си за частите на растенията, условията за живот, видове растения и пролетни цветя. Със своите малки ръчички посяха цвете за мама.
Преподавателите на първите класове Севдалина Хинкова и Севил Хасанова проведоха урок на тема “Играта с огъня е опасна” . Гост на урока беше младши инспектор Станимир Стоичков от РСПБНЗ – Лозница.
Първокласниците гледаха тематични анимационни филми, видяха и научиха колко опасна може да бъде играта с огъня . Коментираха причините за възникване на пожари, правилното поведение и сигнализиране на телефон 112.
Учениците от четвъртите класове и г-жа Айсел Хаджиева проведоха интерактивен урок по Човекът и обществото на тема “Градове в България “.
Учениците бяха подготвили презентации и постери. Те ги представиха пред учители и г-жа А. Стоянова.
 
През месец февруари преподавателите на 1″А” клас Севдалина Хинкова и Анифе Въчева изнесоха открит урок по математика пред учители и родители на първокласниците. В урокът “Математика, ура” малките ученици рецитираха стихове за цифрите, редиха пъзели, разкриваха кодове чрез вярно решени задачи , проектираха сграда от геометрични фигури. В урока звучаха и песни за математиката.
Учениците от първи клас се справиха успешно с поставените задачи. Показаха, че математиката е лесна и интересна.
За своите усилия първокласниците получиха награди от директора на училището г-жа Антоанета Стоянова.
Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“.
В нашето училище ежегодно го отбелязваме, като всички съпричастни с темата си обличат розови фланелки, за да изразят своята позиция.
Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.
Днес 19 февруари, се отбелязват 151 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. Всяка година на тази дата се прекланяме пред живота и святото дело на човека, който е символ на борбата ни за освобождение.
Както всяка година така и тази НУ “Васил Левски” отбеляза годишнината от гибелта на Апостола. Учениците от вторите класове бяха подготвили тържествена програма. Бяха поднесени цветя пред паметника от нашите ученици и венец от сдружението “Събуди Лозница” . Слово изнесе директорът на училището г-жа А. Стоянова. Включиха се и самодейните състави към ОДК и НЧ “Пробуда” гр. Лозница.
След приключване на тържествената част бяха раздадени Дипломи на участниците и техните класни ръководители във финалния кръг на Международната дистанционна ученическа олимпиада “Кингс”.
Учението се превръща в удоволствие, когато върви успоредно със забавлението. Няма по-лесен начин да разкрием тайните на Слънчевата система от това заедно да направите неин макет. Учениците от 4″А” и 4″Б” вложиха много труд и творчество и представиха макети на Слънчевата система.
Планетите и звездите заблестяха във фоайето на училището и привлякоха вниманието и възхищението на по-малките ученици.
На 15.12.23г. в училищният стол на НУ “Васил Левски” се проведе Коледен благотворителен базар в подкрепа на една прекрасна, грижовна майка и съпруга Хавизе Въчева .
Той бе проведен с подкрепата на много родители и учители, които се включиха с направата на сладкиши, сувенири и други ръчно изработени изделия.
След провеждането му бе събрана сумата от 4 945 лв. и 50 евро. Тя беше предоставена лично на Хавизе Въчева.
На 12.12.23г. в НУ “Васил Левски” гостува Мобилен Планетариум, с помощта на който децата се отправиха на вълнуващо космическо пътешествие.
Учениците се запознаха с планетите от Слънчевата система и видяха повърхността на всяка една от тях, а също така научиха интересни факти за Космоса, космическите кораби и звездите.

 

На 04. 10. 2023г. се проведе традиционна за първокласниците среща със служителите на МВР. Инспекторите от Детска педагогическа стая разговаряха с децата за безопасността на пътя и опасностите в интернет пространството.  Служителите на МВР ги запознаха с полицейската униформа и отличителните и знаци. Накрая на срещата учениците получиха специални тефтерчета с указания за безопасност.

 

На 29.09.23г.  3-те и 4-те класове съвместно с РЗИ отбелязаха “Европейския ден на спорта”. Събитието протече с много игри, забавления , детски усмивки и разбира се с много награди.

 

Отборът на учениците от І и ІІ клас на НУ “Васил Левски” гр. Лозница спечели купата и се класира на І-во място в областното състезание “Бързи, смели, сръчни”, което се проведе на 18.04.2023 година в гр. Разград. Достойно представи училището ни и отборът на учениците от ІІІ и ІV клас.

 

Медали и грамоти за малките ни ученици от зимните кръгове на Многознайко: Аз зная английски и Родна реч.

 

Откриване на учебната 2022/2023 учебна година

НП ” Иновации в действие”

Посещение на ИОУ ” Стефан Караджа” гр. Добрич

 

Отбелязване на 24 май –  Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

 

НП „УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ”   ЗА УЧЕБНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

Спортно мероприятие  ” Заедно сме по – силни “

 

НП „УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ”   ЗА УЧЕБНАТА 2021 – 2022 ГОДИНА

   

 

Медалистите от  Националното състезание “Многознайко “- “Аз зная английски език”

Интерактивен урок 4 клас – “Планетите в Слънчевата система”

Интерактивен урок в 4 клас – “Пчели и пчелни продукти”

                

18 февруари 2022 год. – 149 години от гибелта на Апостола на българската свобода – Васил Левски 

 

   

 

„УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ

ЗА УЧЕБНАТА 2020 – 2021 ГОДИНА

     

     

     

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА, СЪВМЕСТНО С РЗИ – РАЗГРАД

 

 

 

 

x